Södra nominerat av IVA för sina digitala lösningar  

Foto: Södra

För andra gången på kort tid har Södra blivit nominerade för sina digitala lösningar. Den här gången är det Ingenjörsvetenskapsakademien (IVA) som i projektet Smart Industri har nominerat Södra för sitt arbete med digitala lösningar i skogsbruket. Digitaliseringen bidrar till att Södra kan omsätta större volymer än för fem år sedan med befintlig personal.

Nomineringen bygger på Södras arbete med appar för personal som arbetar i fält, och som medfört att dessa nu kan arbeta helt mobilt.  Arbetsuppgifterna har gjorts mobila med hjälp av appar (native Ios-applikation) där kartsystemet är centralt.

- Södra är på många sätt ett framtidsföretag, inte minst när det gäller att leverera digitala lösningar. Kartsystemet utgör en betydelsefull grund för vår näring och att applikationen har offline-stöd är en av framgångsfaktorerna. Nyttjandet av fält-appen har revolutionerat vår verksamhet både funktionellt och kvalitativt eftersom vår fältpersonal har tillgång till information var än personen befinner sig, säger Örjan Vorrei, IT-chef Södra Skog, i ett pressmeddelande.

Resultatet av IVAs juryarbete tillkännages i samband med prisutdelningen den 1 februari.